Předehra: Sleeping Dogs

17.03.2012 10:11

 

Když se vývojáři ze studia United Front Games od Activisionu dozvěděli, že už nejsou oni ani jejich rozběhnutý projekt True Crime: Hong Kong potřební, neprožívali zrovna šťastné období. Proč by také měli? Na hře pracovali několik dlouhých měsíců a vkládali do ní velké naděje, aby byla nakonec zrušena jen kvůli názoru nějakého producenta (jak káže archetyp značně tlustého a her neznalého), že v dnešní době velkých titulů z otevřeného světa nemá čínsky laděné pokračování nepříliš hodnotné značky True Crime smysl. Nehezké jednání od společnosti, která stojí za Call of Duty, jednou z nejprodávanějších značek na světě.
 
Vývojáři tak byli sprostě hozeni přes palubu i s celým svým projektem. No a jak si tak plavali v tom nekonečném moři beznaděje, objevila se loď samaritánů známá jako Square Enix. Japonská společnost vývojářům hodila záchranný kruh, odkoupila od Activisionu hru (pouze hru, ne značku) a kromě peněz investovala do již nově pojmenovaného titulu Sleeping Dogs i toliko potřebnou důvěru. Nakonec to tak pro samotné vývojáře, kteří jsou na několik následujících měsíců „v suchu“, dopadlo dobře. Vrátí se však japonskému vydavateli investováná důvěra v podobě slušných prodejů? Toť otázka, na kterou neznáme odpověď. Známe však fakta o hře, jež by mohly v mnohém napovědět.
 
Titul Sleeping Dogs bude akční hra v otevřeném světě. Konkrétně světě neonového města Hong Kongu, v němž se hráč v kůži policisty Weie Shena infiltruje mezi nebezpečné triády. Čeká nás tak klasický příběh poldy v utajení, který se snaží mafiánské hegemony rozvrátit zevnitř.
Otevřený městský svět hry pak bude chtít lákat svou částečnou originalitou (a samozřejmě asijským feelingem). Ano, dočkáme se všech „gétéáčkových“ stavebních kamenů - vedlejších misí, možnosti upravovat hlavního hrdinu, rádia v autě a početného vozového parku - ale vedle toho nás čekají také prvky ne tak úplně typické pro žánr městských GTA akcí.
 
První gameplay záběry předvedené na novinářské prezentaci jsme kvitovali s nadšením. Hra totiž opravdu připomíná akčňáky s Chow Yun-Fatem a když ne přímo je, tak alespoň několik let starou a na atmosféru čínské cinema bohatou akci Stranglehold se stejným hercem jakožto detektivem Tequilou v hlavní roli.
 

SOUHRN

„Původně True Crime, teď Sleeping Dogs. Hra paradoxně se ztrátou známe značky nabyla na atraktivitě a my doufáme, že ji potvrdí i v srpnu. Šance má slušné. “