Novinky: Assassin´s Creed III

06.03.2012 17:20

Assassin´s Creed III značka se chystá na zamýšlený velký krok kupředu a s regulérním třetím dílem mění nejenom epochu, ale i herní mechanismy, jak naznačuje výpis informací z dalšího čísla herního magazínu Game Informer na fóru Neograf. Je to interpretace někým zpracovaných informací, takže může obsahovat specifickým názorem zabarvené údaje, ale jako vodítko posloužit může.

Podstatné je, že po Eziovi a Altairovi je novým hrdinou Connor/Ratohnhake:ton (vyslovuje se Ra-doon-ha-gay-doo), syn indiánky a Evropana. ACIII se údajně odehrává v letech 1753-1783 a nechá nás prožít kompletní americkou válku o nezávislost, která začala v roce 1775 (období revoluce ale začalo už v roce 1763) a skončila právě v roce 1783 uznáním nezávislosti Spojených států amerických pařížským mírem. Jde o válku třinácti amerických kolonií proti Britským jednotkám, do které zasáhla i Francie podporou kolonistů.

Primárním nepřítelem Connora tak budou Britové, ale do celkového příběhu zasáhnou i Franticí a indiáni. A na tento historicky věrný základ tvůrci naroubují věčný boj templářů a asasínů. Všechno začne už během dětství hlavního hrdiny, které je spojeno s opresí ze strany bílých kolonistů. Vypálí jeho vesnici a de facto tím v Connorovi zažehnou plamen odporu, který je díky evropskému otci zřejmě živen i asasínským původem.ch

Assassin´s Creed III vyjde 30. řijna, minimálně na konzolích. Vývoj hry prý trval déle, než vývoj kterékoli předchozí AC hry, což platí i na jedničku, která to všechno rozjela.

Toto jsou všechny novinky o kterých vím, ve videích najdete trailer! :)